Terveisiä Nordic Business Forumista

Istun auton kyydissä matkalla kotiin kahden päivän superintensiivisestä bisnesseminaarista. Tämä oli itselleni viides NBF, ensimmäisen kerran osallistuin vuonna 2012 Jyväskylässä. Seminaari on todella iso investointi niin rahallisesti kuin ajallisesti, mutta joka vuosi tulen siihen lopputulokseen että se kannattaa. Tänä vuonna seminaarissa oli niin paljon reppuun kasattavaa, että vie varmasti muutaman päivän sulatella kaikkea ja toisaalta tärkein asia, mitä tällaisen seminaarin jälkeen voi tehdä on selkeä toimintasuunnitelma, millä lunastetaan investointi. Itselläni on jo selkeät ranskalaiset viivat – toiset hyvinkin konkreettisia ja helposti arkeen vietäviä – toiset inspiraation kipinöitä, jotka toivottavasti jonain päivänä ottavat konkreettisemman muodon.

Keskustelimme ja vertailimme monen muun osallistujan kanssa kokemuksiamme puhujista ja selvää on, että jokaisen oma henkilökohtainen kokemusmaailma ja elämän tilanne vaikuttaa siihen, miten vastaanotamme ja koemme eri esiintyjät.

Tämä on siis hyvin henkilökohtainen kokemus ja kooste siitä. Minä itse sain eniten irti näistä puhujista:

Aswath Damodaran: Laws of valuation

Aswathin esitys yritysten elinkaaresta ja arvosta puhuminen kolahti tällaiseen vasta alkaneeseen yrittäjään. Toisaalta yritysten elinkaari on tänä päivänä huomattavasti lyhyempi kuin se on ollut vielä viime vuosisadalla, mutta huolimatta kaaren pituudesta yrityksen tulisi aina käyttäytyä kuin ”ikäisensä”.  Nuoret startupit eivät voi määritellä arvoaan vielä lukujen kautta – heillä on ”vain” tarina. Tarinalla on kuitenkin arvonsa, se voi jossain tapauksessa olla miljoonien arvoinen! Yrityksen perustaja ei myöskään ole paras johtaja yritykselle sen elinkaaren eri vaiheissa.

Gary Hamel: Evolutionary Advantage

Garyn luennosta voisi kirjoittaa pitkästikin, mutta tärkein viesti on, että ryhmässä asuu suurempi viisaus kuin muutamassa yksilössä ja parhaimmat innovaatiot organisaatiossa voivat tulla yritysten hierarkiassa vain alhaalta päin. Suurimmassa osassa yrityksiä ei systemaattisesti hyödynnetä koko organisaation tieto-taitoa. Garyn to-do lista yrityksille ja ennen kaikkea niiden johtajille on: 1. Pysy nöyränä. Mikä tahansa on mahdollista. 2. Panosta henkiseen pääomaan ja uuden opiskeluun vähintäänkin yksi kuukausi vuodesta. Lue, hanki tietoa, opettele ja ole jatkuvasti utelias – maailma ympärillämme muuttuu nopeammin kuin koskaan aiemmin ja disruptio odottaa seuraavan kulman takana. Tämä on itselleni yksi tärkein syy, miksi myös itse koen investoinnin seminaareihin niin tärkeäksi. Kun tekee töitä asiantuntijan roolissa hyvin erilaisten yritysten kanssa, on oman ”pääoman” kasvattaminen erityisen tärkeää, jotta pystyy ymmärtämään mihin kokonaiskuvaan kukin asettuu.

Marcus Buckingham: Find Your Edge, Win at Work

Koko kaksipäiväisen seminaarin taitavin, inspiroivin ja vaikuttavin puhuja oli Marcus Buckingham. Marcus on ns. vapaa tutkija, joka on kirjoittaa parhaillaan kirjaa: Nine lies about work. Hän kehottaa keskittymään ihmisten vahvuuksiin heikkouksien sijaan. Ihmiset aivot kehittyvät tutkitusti parhaiten sillä aivojen alueella, missä ne ovat jo vahvimmillaan. Keskity siihen, mikä toimii ja seuraa ja opiskele alan parhaita. On aivan eri asia parantaa jotain heikkoutta, jolloin se muutoksen jälkeen on korkeintaankin keskiarvotasolla kuin kehittää hyvää siten, että siitä tulee erinomainen. Vaikutus kokonaisuuteen ratkaisee. Vinkkinä vanhemmille ja pariskunnille, toimii myös kotona.

Don Tapscott: Winnning in the Second Era on the Internet

Don Tapscott avasi lohkoketjuteknologian ja keinoälyn mahdollisuudet paremmin ja konkreettisemmin kuin kukaan kenen olen kuullut aiheesta puhuvan. Elämme nyt toista Internetin aikakautta. Ensimmäinen aikakausi perustui tiedon jakamiseen. Toinen aikakausi perustuu alustoihin ja jaettuun informaation sekä arvon luomiseen. Lohkoketjuteknologian avulla on mahdollista luoda aito jakamistalous, jossa jokainen osapuoli hyötyy heti ja välitoimijat puuttuvat kokonaan. Lohkoketjun luotettavuus perustuu matemaattiseen kaavaan ja älykkäisiin sopimuksiin ja sitä on lähes mahdoton hakkeroida. Tapscott visualisoi hakkeroinnin haastavuuden mielikuvalla kananugetista, joka pitäisi muuttaa takaisin kanaksi. Keinoäly ja lohkoketjuteknologia voivat tulevaisuudessa parantaa demokratiaa kohtaan syntyneen epäluottamuksen.

Steven Kotler: Climbin Mount Bold

Elämme eksponentiaalisen kasvun aikaa. Asiat ympärillämme kehittyvät yhä nopeammin ja nopeammin. Tänä päivänä yrityksen keskimääräinen keski-ikä on 14 vuotta, kun se vielä vähän aikaa sitten oli 68 vuotta. Tämän päivän maailma tarjoaa mielettömästi mahdollisuuksia ratkaista isojakin ongelmia älyä lisäämällä. Kuka tahansa voi rakentaa älykkään, skaalattavan ja käyttäjäystävällisen käyttöliittymän, jolla tavoitetaan ihmiset maailman laajuisesti.

President Barack Obama

Kun ihmisellä on karismaa ja älyä, se näkyy ja tuntuu. Koko NBF yleisö koko saman sähköisen tunnelman kun Yhdysvaltain ex-presidentti asteli lavalle. Hän otti yleisön heti haltuun kehumalla ensin Suomea muistuttamalla meitä siitä, ettemme ole vain hyviä jääkiekossa vaan meillä asuu myös maailman onnellisimmat ihmiset. Myös Suomen koulutusjärjestelmä ja yhteiskuntamallimme sai Obamalta suitsutusta. Maailman suurista ongelmista hän totesi Kennedyn sanoin, että ne ovat ihmisten luomia ja ihmisten ratkaistavissa. Teknologia on jo olemassa, ihmisten täytyy vain ratkaista poliittiset kysymykset ja löytää yhteinen tahtotila.

Mukavaa viikonloppua!

t.Marika