Oakhillin uudenvuoden lupaus

Uudenvuodenlupaus

Tähän aikaan vuodesta on tapana tehdä yhteenvetoa kuluneesta ja miettiä askelmerkkejä tulevaan. Meillä Oakhillissä alkaa olla paketissa toinen kokonainen liiketoimintavuosi.

Tälle kuluneelle vuodelle annoimme teemaksi kasvun. Olemme saavuttaneet hienosti tavoitteemme ja liikevaihtomme on kasvanut ja olemme laajentaneet tarjoamiamme palveluita. Samoin on tehnyt tytäryhtiömme Tammi Digital, jonka tarjoamia ylläpitopalveluita on muun muassa kehitetty entisestään ja vuoden alusta otamme siellä käyttöön uudistuneen palvelukonseptin.

Lapsuudesta tutut kasvukivut ovat olleet läsnä meilläkin. Olemme tuotteistaneet palveluita, etsineet konseptiimme sopivia ihmisiä ja upeita uusia yhteistyökumppaneita, palkanneet ihmisiä ja myös purkaneet työsopimuksia. Uusien asiakkuuksien myötä palveluitamme on kehitetty kysynnän mukaan. Välillä on tuntunut siltä, että menemme kaksi askelta eteenpäin ja yhden taakse. Oman työn ohella jatkuva kehittäminen ja muutos on välillä niin innostavaa, että se vie yöunet ja välillä taas hyvinkin raskasta samasta syystä.

Kaikki pienyrittäjät tietävät, että kehittämiseen tarvittava aika ja resurssit otetaan yleensä yrittäjän omasta vapaa-ajasta. Onneksemme meillä on yrityksissämme aivan loistava hallituksen puheenjohtaja, Manu Mesimäki, joka jaksaa tuoda perspektiiviä ja pakottaa työstään innostuvan toimitusjohtajan lepäämäänkin välillä. Arvostan sitä kovasti, sillä vaikka meillä onkin perheyritys, on miehelläni hoidettava oma työnsä Digital Signage -ratkaisuja myyvän ZetaDisplay Finlandin toimitusjohtajana. Sparraustuokiot ottavatkin väkisin ottaneet paikkansa iltalenkillä tai saunan lauteilla, missä on sujuvasti pidetty hallituksen kokouksiakin.

Tulevana vuonna 2020 Oakhillin teemana on edelleen kasvu, mutta painopiste tällä kertaa ei ole liikevaihdon tai kannattavuuden kasvussa vaan yrityksen osaamisen pääoman kasvussa. Osaamisen pääoman kasvattaminen tarkoittaa meillä ennen kaikkea sitä, että tässä muuttuvassa maailmassa pitää jaksaa olla koko ajan kiinnostunut siitä, missä mennään isossa kokonaisuudessa, mitkä ovat oman toimialan uudet jutut ja mitä uusia asioita teknologioiden kehittyminen tuo tullessaan.

Itselleni se tarkoittaa sitä, että pitää olla aikaa lukea päivän lehdet, seurata uutiset ja päivän polttavat keskustelut Twitterissä ja LinkedInissä. Työmatkoilla, koiralenkillä ja siivotessa korvilla on kuulokkeet, joista kuuntelen vaihdellen podcasteja tai äänikirjoja. Syksyllä ilmoitin itseni verkkokurssille, jonka tavoitteena on oma henkilökohtainen kehittyminen. Osana tätä on vaikuttamistyö Hämeen Kauppakamarissa, jossa olen tulevana vuonna matkailuvaliokunnan puheenjohtajan pestin lisäksi Kauppakamarin hallituksessa mukana. Olen sanonut myös, että tulevana vuonna tulen tarvitsemaan pariin otteeseen työlomaa. Työloma minulle on aikaa omien ajatusten kanssa, aikaa ideoida ja työstää ajatuksia sekä maalata tulevaisuuden kuvia. Haaveilen siis pitkästä viikonlopusta, jolloin on lupa työstää oman yrityksen asioita.

Asiakkaidemme kanssa haastamme aina heidät kertomaan omasta strategiastaan ja liiketoiminnan tavoitteista, jotta osaamme varmasti kehittää heidän markkinointia ja viestintää juuri niiden tavoitteiden mukaiseen suuntaan. Se on myös itselleni kaikista innostavin osa-alue tekemästämme työstä, kun pääsemme aidosti mukaan kehittämään ja miettimään, miten teemme tavoitteista totta. Tulevana vuonna lupaan siis hankkia suutarin lapselle kengät ja tehdä saman omalle yrityksellemme.

Kiitos kuluneesta vuodesta ja inspiroivaa uutta vuosikymmentä 2020! Tehdään yhdessä unelmista totta!

Marika Mesimäki