Esittelyssä Oakhillin uusi digimarkkinoinnin suunnittelija Noora Salmi.

Kerro itsestäsi – kuka olet ja mistä tulet?

Olen Noora Salmi, tuleva kauppatieteiden sekä kasvatustieteiden tuplamaisteri ja Oakhillin tuore digimarkkinoinnin suunnittelija.
Kotoisin olen Orimattilasta, jossa olen kasvanut yrittäjäperheessä. Kuvailisinkin itseäni yrittäjähenkiseksi persoonaksi.

Mitä olet tehnyt aiemmin?

Alkuperäisten suunnitelmien mukaan minusta piti tulla kasvatustieteiden maisteri – ja niin tuleekin – eli luokanopettaja, ja niitä hommia olen jonkun verran jo ehtinyt tekemäänkin.   

Kauppatieteet ovat kuitenkin kiinnostaneet jo opintojen alusta lähtien, ja olenkin opiskellut sivuaineenani markkinointia, joka yhdistettynä kasvatustieteisiin aiheutti hieman kummaksuntaa opiskeluaikoina. Itselleni yhdistelmä tuntui kuitenkin luontevalta, sillä olin todella kiinnostunut yrittäjyyskasvatuksesta ja lähtöisin yrittäjäperheestä. Sekä kauppa- että kasvatustieteet ovat pohjimmiltaan molemmat ihmisiin vaikuttamista.  Kauppatieteet ja markkinointi tempaisivat kuitenkin vahvemmin mukaansa ja sillä tiellä nyt ollaan.  

Perheyrityksissämme olenkin tehnyt ”kauppishommia” itsenäisesti yhden naisen toimistona jo aiemmin.   

Oakhill on kuitenkin nyt ensimmäinen, virallinen oman alan työpaikkani, jossa pääsen täyspäiväisesti kehittämään itseäni markkinoinnin parissa.

Noora Salmi
Noora Salmi

Miten päädyit Oakhillille?

Bongasin Oakhillin rekrytointi-ilmoituksen LinkedInistä. Pienikokoinen perheyritys ja sijainti Lahdessa houkuttelivat jättämään hakemuksen. Tarkoitukseni oli alun perin valmistua ennen kuin siirryn työelämään. Toisin kuitenkin kävi, ja hyvä niin. 

Ura digimarkkinoinnin parissa on kiinnostanut jo pitkään, jo ennen kuin hakeuduin kasvatustieteiden pariin. Olen todella kiinnostunut datan roolista markkinoinnissa ja yritänkin kovasti kaivella sisäistä nörttiäni esille.  

Mitä toimenkuvaasi kuuluu?

Tehtäviini kuuluvat digimarkkinoinnin suunnittelu, toteutus ja analysointi. Päivittäisiin työtehtäviini sisältyy esimerkiksi digimainonnan kampanjoiden suunnittelu ja toteutus, Googlen työkalujen, kuten Tag Managerin ja Data Studion, hallinta sekä konversiostrategioiden suunnittelu, rakentaminen ja analysointi.   

Isompana kokonaisuutena vastuullani on lisäksi yrityksen analytiikan ja raportoinnin kehittäminen, mitä kohti ollaan kovasti menossa! 

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Olen edelleen mukana perheyrityksessämme hoitamassa toimistoa – töiden ulkopuolella teen siis yrittäjälle tyypillisesti lisää töitä. Kun olen oikeasti vapaalla, vietän aikaani koirani kanssa harrastaen ja liikkuen. Lenkkeilen, käyn kuntosalilla ja viime talvena innostuin toden teolla hiihtämään! Myös koirani pääsi mukaan hiihtolenkeille.