Oakhill kuvituskuva työpöydästä

Kansainvälinen osaajapäivä.

Hämeen kauppakamari toteutti marraskuussa kolmatta kertaa Kansainvälisen osaaja -teemapäivän, jolloin yrityksillä oli mahdollisuus kutsua päiväksi kansainvälinen opiskelija vieraakseen molemminpuolista tutustumista varten.

Hämeen kauppakamarin toteuttaman hankkeen taustalla on yrityselämän muutokset: nopeasti kansainvälistyvät työyhteisöt, kansainvälisten osaajien tarve sekä lisääntyvä työvoimapula. Nämä haasteet koskettavat myös monia Hämeen alueen yrityksiä.

Kansainvälisen osaajan päivä tarjoaa yrityksille mm. mahdollisuuden arvioida kansainvälisen osaamisen hyödyntämistä erilaisissa projekteissa ja oppia yrityksen kyvykkyydestä kansainvälisten osaajien työllistämiseen niin perehdytysmateriaalin kuin työntekijöiden kielitason perusteella. Päivä tarjosi tietysti sekä yritykselle ja sen työntekijöille kuin kansainväliselle osaajalle loistavan tilaisuuden verkostoitumiselle.

Kansainvälinen osaaja Wael Helmi

Saimme Oakhillin vahvuuteen todellisen helmen, kun Wael Helmi hyppäsi suoraan käynnissä oleviin projekteihin – ammattilaisen ottein. Vaikka päivä on nimensä mukaisesti vain yhden päivän mittainen, ehdimme hyvin tutustumaan ja oppimaan toisiltamme. Waelilla on vahva osaaminen graafisesta suunnittelusta ja on kotimaassaan Egyptissä työskennellyt yhteistyössä suurten brändien, kuten Coca Colan ja Hiltonin kanssa.

”Egyptissä on ihmisiä valtavan paljon enemmän kuin Suomessa ja se näkyi myös töiden määrässä, koska asiakkaita oli paljon. Saatoin työskennellä jopa 16 h vuorokaudessa kiireessä ja kovassa paineessa. Egyptissä ei ylitöitä korvattu millään tavalla eikä siellä ole sellaisia työsuojelulakeja kuin Suomessa. Täällä työtahti on rauhallisempi ja työskentely vähemmän stressaavaa”, Wael vertailee kokemuksiaan kotimaansa ja Suomen välillä ja kertoo kuitenkin olevansa onnellinen Egyptistä saatuun kokemukseen.

Wael muutti perheensä kanssa Suomeen heinäkuussa 2020, kun Suomesta kotoisin olevan vaimon työtilanne sitä vaati. Wael viihtyy hyvin Suomessa ja etenkin Lahdessa. Pimeään talveen ja valoisaan kesään on ollut totuttelua, mutta puhdas luonto on valtava plussa. Wael on opiskellut Salpauksessa suomen kieltä ja taso on erittäin hyvä. Yhteinen päivämme soljui hienosti suomen, englannin ja finglishin välillä.

Kuva Wael Helmestä.

Graafista suunnittelua mahdollisesti freelancerina

Päivän aikana Wael toimi oman graafisen suunnittelijamme Lauran oikeana – ja hieman vasempanakin kätenä asiakasprojekteissa. Laura esitteli Oakhillin toimintatapoja, erilaisia asiakasprojekteja sekä tapaamme suunnitella toimenpiteitä workshopeissa yhdessä asiakkaidemme kanssa.

”Sain päivän aikana selkeän kuvan, millaisia työtehtäviä graafikoilta suomalaisissa yrityksissä voidaan odottaa. Oakhillin ja koko OHG:n tiimin hyvä fiilis välittyi”, Wael kertoo päivästä.

Opinnot Salpauksessa päättyvät joulukuun alussa ja sen jälkeen Wael alkaa aktiivisesti etsimään töitä graafisena suunnittelijana. Yhtenä vaihtoehtona hän pitää myös freelancerina toimimista.

Tiedustelimme vielä lopuksi toivoisiko Wael näkevänsä enemmän englannin kielistä mainontaa tai että verkkosivuja tuotettaisiin enemmän myös englannin kielellä?

”Tiedän, että moni ystäväni haluaisi nähdä enemmän englannin kielistä materiaalia. Esimerkiksi Helsingissä englantia käytetään niin paljon, että siellä on mahdollista työllistyäkin ilman suomen kielen osaamista. Itse haluan kuitenkin oppia suomea, joten mitä enemmän sitä näen ja kuulen, sen parempi. Töitä haluaisin tulevaisuudessa tehdä suomeksi”, Wael kertoo.

Voit tutustua Waeliin hänen portfoliossaan täällä.

Oakhillin tiimiltä iso kiitos ja vahvat suositukset Waelille!