Oakhill kuvituskuva työskentelytilanteesta

Tutustu töihimme.

JL-Tuotteiden ja Liuos-tuoteperheen uusi verkkokauppa ja tuote-esite

”Hyvin organisoitu ja toteutettu projekti. Yhteistyö oli vaivatonta ja nopeaa. Yhteiset Teams-palaverit olivat tehokkaita ja palavereiden välillä asiat etenivät hienosti sekä meillä että Tammen ja Oakhillin työpöydillä. Hyvä yhdistelmä osaamista on kummallakin osapuolella. Suosittelen vahvasti molempia yrityksiä – ja olen itseasiassa jo suositellutkin.”
– Jyri-Jukka Ääri, Kaupallinen johtaja, JL-Tuotteet Oy / Liuos

JL-Tuotteet Oy on suomalainen kemianteollisuuden yritys, joka kehittää ja valmistaa maailman innovatiivisimpia ympäristöystävällisiä kemikaaleja metsä- ja autoteollisuuden tarpeisiin. Tuotteet ovat turvallisia niin ympäristön kuin käyttäjienkin kannalta. JL-Tuotteiden tuotekehitys ja tuotantolaitos sijaitsevat Pirkanmaalla, mistä tuotteita toimitetaan ympäri Suomen.

Kevään 2021 aikana valmistui JL-Tuotteiden ja Liuos-tuoteperheen uusi verkkokauppa ja tuote-esite, joiden toteutuksesta vastasivat Tammi Digital ja Oakhill.

Kuva metsästä ylhäältä otettuna
Kuva JL-Tuotteiden esitteestä

Lähtötilanne

Projekti lähti liikkeelle keskustelusta verkkosivuston ja verkkokaupan uudistamisesta Tammi Digital kanssa. Toiveita ja tavoitteita projektille oli runsaasti: ”Aiemmat kotisivut ja verkkokauppa olivat olleet jo vuosia käytössä ja kaipasimme selkeää uudistusta. Halusimme uskottavat ja laadukkaat sivut, joilla olisi helppo navigaatio sekä verkkokauppa yhdistettynä samalla sivulla. Uudistuksen yhteydessä halusimme yhdistää Liuos-tuoteperheen multisite-toiminnolla yhdelle ja samalle sivustolle asiakaspalvelun suoraviivaistamiseksi ja kehittämiseksi. Toimintavarmuus ja nopeus sekä hakukoneoptimointi olivat meille myös tärkeitä asioita”, summaa JL-Tuotteet Oy:n / Liuoksen kaupallinen johtaja Jyri-Jukka Ääri.

Yhtenä tarpeena nähtiin myös laajemman tuote-esitteen toteutus, jota lähdettiin toteuttamaan yhdessä Oakhillin tiimin kanssa. Tuote-esite päädyttiin toteuttamaan ensin ja samalla syntyi uusi raikas ilme tulevalle verkkosivustolle.

Ratkaisut

Tammi Digital toteutti JL-Tuotteiden uuden verkkosivuston WordPress-julkaisualustalle ja sivustolle toteutettiin verkkokauppa WooCommerce-lisäosan avulla. JL-Tuotteiden Liuos-tuoteperheellä oli jo valmiina verkkosivusto, joka yhdistettiin multisite-toiminnolla samalle sivustolle. Näin molempien sivustojen sisällön päivittäminen onnistuu helposti yhden hallintapaneelin kautta.

Sivuston graafisen ilmeen suunnittelussa hyödynnettiin Oakhillin toteuttaman tuote-esitteen visuaalisuutta.

Näin yrityksen ilme säilyi yhtenäisenä eri kanavissa. Verkkokauppaa varten tuotteista tarvittiin uudet kuvat. Oakhillin toteutti asiakkaan luona tuotekuvaukset ja samalla henkilökunnasta otettiin uudet kuvat. Verkkosivuston tekstit toteutettiin hakukoneystävällisesti ja sisällönsyötön yhteydessä sivuille lisättiin myös metakuvaukset. Asiakas vastasi itse verkkokaupan tekstisisällöstä.

Kuva JL-Tuotteiden verkkosivuista tietokoneen, iPhonen ja iPadin ruudulla
Oakhill kuvituskuva työpöydästä

Tulokset

”Hyvin organisoitu ja toteutettu projekti. Yhteistyö oli vaivatonta ja nopeaa. Yhteiset Teams-palaverit olivat tehokkaita ja palavereiden välillä asiat etenivät hienosti sekä meillä että Tammen ja Oakhillin työpöydillä”, kommentoi Ääri projektin sujuvuutta.

Asiakas vastaa jatkossa itse sivuston ja verkkokaupan sisällön päivityksestä. Tammi Digital järjesti asiakkaalle erillisen koulutuksen Teamsin välityksellä, jotta uusien tuotteiden ja muun sisällön lisääminen on asiakkaalle jatkossa mahdollisimman vaivatonta. JL-Tuotteet -sivuston, verkkokaupan sekä Liuos.fi -sivuston turvallisuus ja toimivuus on varmistettu Tammi Ylläpito -palvelulla.

Lisäksi asiakas saa kuukausittain selkeän raportin sivuston tilasta ja tapahtumista sekä tarvittaessa kehitysehdotuksia muun muassa hakukoneoptimoinnin parantamiseen. Palvelu on osa Tammi Ylläpito -palvelua.

”Hyvä yhdistelmä osaamista on kummallakin osapuolella. Suosittelen vahvasti molempia yrityksiä – ja olen itseasiassa jo suositellutkin”, summaa Jyri-Jukka Ääri projektin lopputuloksia.